Uşak Ortodonti
ortodontide lazer kullanımı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yumuşak doku lazeri
yumuşak doku lazeri

Dental lazerler, son yıllarda diş hekimliğinde kullanılan en önemli cihazlardan birisidir. Lazer, ışığı oluşturan fotonların bir düzene sokularak daha güçlü hale getirilmesi yolu ile oluşturulur. Temel olarak lazer ışığı, normal bir ışıktan farklı değildir, sadece belli işlemlerden geçtiği için fotonların sahip olduğu enerji daha kolay yönlendirilir.

Diş hekimliğinde lazer, kesme, kan pıhtılaştırma, dişeti dezenfeksiyonu, kök kanal dezenfeksiyonu, diş beyazlatma ve diş eti cerrahileri gibi sayısız alanda kullanılabilir. Lazerin avantajları arasında kolay kullanımı, bazı durumlarda anesteziye ihtiyaç duyulmaması, sessiz çalışması ve doku iyileşmesinin çabuk olması vardır.

Ortodontide, gömülü dişlerin üzerindeki diş etinin açılıp uzaklaştırılmasında, diş etlerine estetik şekil verilmesinde, diş eti büyümelerinin ve aşırı uzun dişeti bağlarının giderilmesinde faydalanılmaktadır.

Lazer cihazları, uyguladıkları ışık şiddetine göre bir kaç farklı kategoridedir. Nd YAG lazerler, daha çok sterilizasyon amacıyla kullanılırlar. Kök kanal tedavilerinde, diş eti cep içlerinde mikrobik oluşumların engellenmesi bu yöntemle çok daha kolay olmaktadır. Diyot lazerler de benzer durumlarda kullanılabilirler. Erbium lazerler daha çok çürük dokunun temizlenmesinde kullanılırlar. Bu lazerin çalışma derinliği düşüktür ve sağlam diş minesine zarar verme riski yoktur. CO2 (karbondiyoksit) lazer tür ise yumuşak dokuda adeta bir bistüri gibi kesi yapmak için kullanılır. Bu cihaz daha çok cerrahi işlemlerde, kist tedavileri, implant cerrahisi gibi durumlarda tercih edilir. Yeni geliştirilmekte olan KTP lazerler ise daha çok diş beyazlatmalarda kullanılabilirler.

Lazer kullanımında dikkat edilmesi gereken, yapılacak işleme uygun olacak lazerin seçilmesidir. Bu uygulamayı yapacak doktorun özel bir eğitimden geçmesi ve çeşitli uygulamalarla deneyim kazanması gerekmektedir.

Klinik
Dr.Hüseyin Naci Canbuldu
ÇalışmaSaatleri-Adres-Kroki
Randevu

Ortodontik Tedavi
Erken Ortodontik Tedavi
Çocuk ve Gençlerde tedavi
Yetişkinlerde ortodontik tedavi
Braket çeşitleri
Ortodontide diş çekimi
Hızlı üst çene genişletmesi
Ortognatik cerrahi
Ortodontinin faydaları
Pekiştirme dönemi
Sık rastlanan problemler
Öncesi sonrası
Foto galeri
Video galeri

Yeni Hastalar için
Neden Ortodontist?
Tedavi oldum da ne oldu?
İlk randevu
Tedavi İhtiyacı
Ortodontide acil durumlar
Ödeme seçenekleri
Sık sorulan sorular
Kaçınılacak besinler
Ağız bakımı
Randevu talebi
Tıbbi Bilgi Formu
İletişim formu
Ortodonti Sözlüğü
Tavsiye et-Doktorlar için
Tavsiye et-Hastalarımız için

Yeni Teknolojiler
Incognito ve lingual ortodonti
Insignia
Invisalign
Damon sistemi
In-ovation
Geçici ankraj apareyleri
Yumuşak doku lazeri
Smartclip
Ice
Zoom

Eğlence
Renk seçimi
Oyunlar

İletişim
İletişim bilgileri ve kroki
Randevu talebi
İletişim formu
Tavsiye et-Doktorlar için
Tavsiye et-Hastalarımız için
Copyright © 2013   ORTODONTİST DR. Hüseyin Naci CANBULDU