Uşak Ortodonti

 

Ortodonti hakkında sık sorulan sorular

  1. Ortodonti nedir?
  2. Ortodontist kimdir?
  3. Neden bir ortodontisti tercih etmeliyim?
  4. Hangi yaşta ortodontik tedaviye başlanmalıdır?
  5. Ortodontik problemlerin sebepleri nelerdir?
  6. Ortodontik tedavi niçin önemlidir?
  7. Ortodontik tedavi ne kadar sürer?
  8. Ortodontik kayıtlar nelerdir?
  9. Braket nedir?
  10. Daha az dikkat çeken braketler var mı?
  11. Braketlerim takılınca nasıl hissedeceğim?
  12. Braketlerim takıldığında dikkat etmem gereken şeyler var mı?
  13. Ortodontik tedavi sırasında hastanın uyumu-hekimle işbirliği ne kadar önemlidir? 
  14. Zamanla çapraşık dişler düzgünleşebilir mi?
  15. İlk muayene için nasıl randevu alabilirim?
  16. İlk muayene sırasında ne yapılacak-neler öğreneceğim?
  17. Tedavi için daimi diş çekimi gerekecek mi?
  18. Tedavi ücreti ne kadar ve ödeme seçenekleri var mı?
  19. Hangi sıklıkta kontrol randevularım olacak?
  20. Braketler acıtır mı?
  21. Enjeksiyon (iğne) kullanılacak mı?
  22. Spor yapmam mümkün olacak mı?
  23. Tedavi sebebiyle yeme-içme konusunda kısıtlamalar olacak mı?
  24. Ne sıklıkla dişlerimi fırçalamam gerekecek?
  25. Acil durum randevusu nedir? Nasıl üstesinden gelebilirim?
  26. Henüz süt dişleri mevcutken ortodontik tedavi uygulanır mı?
  27. Faz I tedavi nedir? Neden ortodontistler bazı çocuklara faz I tedaviyi önerirler?
  28. Faz I tedavi sonrasında çocuğuma standart-kapsamlı ortodontik tedavi gerekecek mi?
  29. Erişkinim, ortodontik tedavi için geç mi kaldım?
  30. Protezlerim (kaplama/köprü) ve eksik dişlerim olsa da ortodontik tedavi görebilir miyim?
  31. Hasta, velisi yanında olmaksızın randevuya gelebilir mi?
  32. Braketlerim takılır takılmaz okula gidebilir miyim?
  33. Ortodontik tedavinin özgüvene katkısı var mıdır?
  34. Ergenlik dönemi atılımı ortodontik tedavi bakımından önemli midir?
  35. Pekiştirme apareyleri gerekli midir ne kadar süreyle kullanılmaları gerekir?

Ortodonti nedir?

Dişlerin, yüzün ve çenelerin fonksiyon ve dizilimleriyle ilgili problemlerin teşhisi, önlenmesi ve tedavisi üzerine özelleşmiş diş hekimliği branşıdır. Ortodonti pratiği, tedavi edici apareylerin ve uygulamaların dizaynı, uygulanması ve kontrolü bakımından profesyonel bir yaklaşım ve beceri gerektirir. Ortodonti çoğu kimsenin ilk aklına gelen braketlerden çok daha fazlasıdır. Başa Dön

Ortodontist kimdir?

Tüm ortodontistler aynı zamanda diş hekimidir ama diş hekimlerinin yalnız %5'i ortodontisttir. Ortodontist, dişsel ve çenesel anomalilerin teşhisi, önlenmesi ve tedavisi konusunda diş hekimliği  eğitimi sonrasında ayrıca 4-6 yıl süreyle uzmanlık eğitimi almış diş hekimidir. Başa Dön

Neden bir ortodonti uzmanını tercih etmelisiniz?

Dişler, çene, yüz ve diğer komşu dokular, ortodontik tedavi ile kalıcı olarak değişime uğramaktadır. Tedavinin uygun şekilde planlanması ve muntazam şekilde bitirilmesi önemlidir.

Ortodontistler diş hekimliği eğitiminin ardından ekstradan 4-6 yıl süreyle tam zamanlı doktora eğitimi alan, çeneleri ve dişleri konumlandırma konusunda uzmanlaşmış dişhekimleridir. Bu eğitim, hastalarına profesyonel ve kişinin problemine en uygun tedavileri sağlamalarına olanak tanır. Aynen tıp branşındaki uzmanlık dalları gibi diş hekimliğinde de uzmanlık dalları mevcuttur. Ortodontistler, profesyonel meslek hayatlarını çapraşıklık dişlerin ve gelişim problemine sahip çenelerin düzeltilmesine adamış uzmanlardır.
Başa Dön

Hangi yaşta ortodontik tedaviye başlanmalıdır?

Hem çocuklar hem de yetişkinler ortodontik tedaviden yararlanabilirler çünkü sağlıklı dişler hemen her yaşta hareket ettirilebilir. Bazı problemlerin erken dönemde tespit edilmesinin sağlanması ve yalnızca büyüme gelişim döneminde tedavi edilebilmesinden dolayı ilk ortodontik muayenenin en geç 7 yaşında yapılması önerilmektedir. Bu yaşta, ortodontik problemlerin ilk işaretleri görülmeye başlamaktadır. Bazı problemlerin erken dönemde tedavi edilmesi çok daha kolay olmaktadır. Tüm daimi dişlerin tamamlanmasının ya da çene-yüz gelişiminin tamamlanmasının beklendiği durumlarda tedavi çok daha güçleşebilmekte hatta bazı tip problemlerde imkansızlaşmaktadır. Bununla birlikte, ortodontik tedavi çocuklara ve gençlere özgü değildir. Ortodontik tedavi gören her beş hastadan biri 21 yaş üzerindedir. Probleminizin yaşınıza bağımlı olup olmadığını ve tedavi alternatiflerinizi öğrenmek için bir ortodonti uzmanına muayene olabilirsiniz
Başa Dön

Ortodontik problemlerin sebepleri nelerdir?

Bazı anomaliler kalıtımsal bazıları ise sonradan oluşan türdedir. Kalıtımsal problemler dişlerde çapraşıklık, dişler arasında çok fazla boşluklar, normal sayıdan eksik ya da fazla diş bulunması ve daha birçok çenesel ve dişsel anomalilerdir.
Sonradan oluşan anomaliler, travma(kaza), parmak emme, dil itme gibi kötü alışkanlıklar, tonsil ya da adenoidlerin sebep olduğu hava yolu darlığı-nefes alma problemleri, süt ve daimi dişlerin erken kaybı gibi problemlerdir. Kalıtsal ya da sonradan oluşmuş bu problemlerin çoğu yalnız dişlerin dizilimini etkilemez aynı zamanda yüz gelişimini ve görünümünü de etkiler.
Başa Dön

Ortodontik tedavi niçin önemlidir?

Çapraşık dişlerin bakımı-temizlenmesi zordur. Bu durum sadece diş çürüğüne değil dişeti hastalıklarına ve diş kaybına da sebep olabilmektedir. Dişlerde aşınmalar, çiğnemede yetersizlik, dişi destekleyen yumuşak ve sert dokularda yıkıcı kuvvetler, bazı harflerde telaffuz güçlüğü ayrıca kronik baş, boyun ve yüz ağrılarına sebep olan çene eklemi problemleri diğer sorunlardır.

Çoğu ortodontik problem, tedavi edilmeden bırakıldığında zamanla daha da kötüleşmektedir. Problemin bir ortodonti uzmanı tarafından tedavi edilmesi, yıllar içinde tedaviden kaçınılması halinde gelişecek ek problemlerin tedavisinden çok daha az masrafa sebep olacaktır.

Çekici bir gülümsemenin değeri küçümsenmemelidir. Hoş bir görünüm kendine güvenin en önemli parçasıdır. Tedaviyle dişlerin, dudakların ve yüzün orantılı ve dengeli bir ilişkiye kavusturulması özgüveni geliştirecektir. Bu yolla, ortodontik tedavi sosyal ilişkiler ve kariyere katkıda bulunur.
Başa Dön

Ortodontik tedavi ne kadar sürer?

Genellikle, önleyici-durdurucu erken tedaviler birkaç ay, kapsamlı ortodontik tedaviler ise 1-3 yıl arasında sürebilmektedir. Kişisel tedavi süresi, hastanın yaşına, bünyesine, büyüme-gelişim durumuna, işbirliğine ve probleminin şiddetine bağlıdır. Hafif şiddetteki problemler genellikle daha az tedavi süresi gerektirirken bazı bireyler tedaviye daha hızlı cevap vermektedir. Ağız içi lastiklerin, headgear, çenelik gibi yardımcı apareylerin ortodontist tarafından tarif edildiği şekilde ve önerildiği süre kadar kullanılması tedavinin planlandığı sürede tamamlanabilmesi açısından kritiktir.
Ortodontik tedavi belirli bir süre gerektirse de kişinin hayat boyu düzgün dişlere, uyumlu çenelere ve güzel bir gülümsemeye sahip olmasını sağlamaktadır. Ayrıca ortodontik tedavi genel sağlığa katkıda bulunmakta ve özgüveni artırmaktadır.
Başa Dön

Ortodontik kayıtlar nelerdir?

Tanı amaçlı kayıtlar hastanın ortodontik probleminin değerlendirilmesinde, kaydedilmesinde ve en iyi ortodontik tedavi alternatifinin seçilmesinde kullanılır. Ortodontik tedaviyle meydana gelen değişimlerin takip edilmesinde ve tedavinin işleyişinin belirlenmesinde faydalıdırlar. Bu kayıtlar; tıbbi ve dişsel özgeçmiş, klinik muayene, alçı modeller, yüzün ve dişlerin fotoğrafları, panaromik röntgen filmi ve ihtiyaç halinde diğer uygun röntgen filmleridir. Gereken kayıtların elde edilmesinden sonra herbir hasta için bir kişisel tedavi planı oluşturulur.
Başa Dön

Braket nedir?

Braketler dişler üzerine yapıştırılan ve kuvvet iletimine aracılık eden tedavinin en temel parçalarından biridir. Farklı tipte braketler mevcuttur:

Clear(Safir) braketler
Seramik braketler
Altın braketler
Lingual braketler
Self-ligating braketler
Geleneksel metal braketler
Başa Dön

Daha az dikkat çeken braketler var mı?

Hastanın tercihine göre metal, estetik (şeffaf ya da diş renginde) ve renkli braketler kullanılabilmektedir. Bazı vakalarda, braketler dişlerin arka yüzelerine yapıştırılabilmektedir (lingual braketler). Her braket türünün avantaj ve dezavantajları hakkında ortodontistinizden bilgi alabilirsiniz.
Başa Dön

Braketlerim takılınca nasıl hissedeceğim?

Çoğu kimse braketleri takıldıktan sonra ve/veya kontrol randevuları sonrasında bir miktar rahatsızlık duyabilmektedir. Braketler ilk takıldığında, bünyenize bağlı olarak 1-2 gün ile bir hafta arasında bir süreyle dişlerinizde bir miktar hassasiyet ve ısırma sırasında hafif bir ağrıyla karşılaşabilirsiniz. Herhangi bir ağrı  kesiciyle bu geçici rahatsızlık hissinin üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Dudaklar, yanaklar ve dilde de braketlerin teması sebebiyle geçici bir tahriş oluşabilmektedir. Koruyucu mum ya da şekersiz bir sakız ile tahrişe sebep olan braketi örterek vücudunuz braketlerinize alışana kadar bu sorunu aşabilirsiniz. Ortodontistiniz bu kısa süreli ve kolayca kontrol altına alınabilen alışma sürecini kolay atlatabilmeniz için gereken önerilerde bulunacaktır.
Başa Dön

Braketlerim takıldığında dikkat etmem gereken şeyler var mı?

Braketi olan hastaların sert ve yapışkan yiyeceklerden uzak durma konusunda dikkatli olması gerekir. Braketlerin kopması ve zarar görmesi tedavinin daha uzun sürmesine sebep olacak ayrıca ortodontistinizi rutin randevunuz haricinde fazladan ziyaret etmenizi gerektirecektir.
Dişlerinizin ve braketlerinizin temizliği özen gerektirmektedir. Üç kez yemeklerden sonra bir kez yatmadan önce günde 4 kez dişlerinizi en az 5 dakika süreyle fırçalamalısınız.
Başa Dön

Ortodontik tedavi sırasında hastanın uyumu-hekimle işbirliği ne kadar önemlidir?

Başarılı ortodontik tedavi hem ortodontistin hem de hastanın karşılıklı ve devamlı gayretini gerektirir. Tedavinin başarıyla tamamlanabilmesi için hasta dişlerini dikkatle temizlemeli, ağıziçi lastiklerini, headgear'ini ve/veya diğer apareylerini ortodontisti tarafından tarif edildiği şekilde kullanmalı, randevularına nuymalı, kaçınması gereken yiyeceklerden uzak durmalıdır. Braketlerin dikkatsizlik sonucu zarar görmesi ve apareylerin düzenli kullanılmaması tedavi süresini uzatabilir ve istenmeyen tedavi sonuçlarına sebep olabilir. Temizliğe gereken önemin  gösterilmemesi ise dişlerde lekelenmelere, çürüklere ve diş eti problemlerine sebep olabilir.
Başa Dön

Zamanla çapraşık dişler düzgünleşebilir mi?

Hayır. Dişlerin öne doğru kaymaya doğal bir eğilimleri vardır ve düzgün dizilim göstermeyen dişler zamanla daha da çapraşıklaşırlar.
Başa Dön

İlk muayene için nasıl randevu alabilirim?

Kendinizin ya da çocuğunuzun ortodontik tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız kliniğimizi arayabilir, e-mail gönderebilir ya da online randevu istek formumuzu kullanabilirsiniz.
Başa Dön

İlk muayene sırasında ne yapılacak-neler öğreneceğim?

İlk muayeneniz, ortodonti hakkında daha fazla bilgiye sahip olmanızı, ortodontik probleminizin tam olarak belirlenmesini, ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak tedavi alternatiflerini öğrenmenizi sağlayacak. İlk muayeneniz sırasında doktorunuz tarafından:

  • Ortodontik tedaviyi etkileyebilmesi sebebiyle dişsel ve tıbbi geçmişinize dair bilgiler incelenecek
  • Tedavi gereksinimini belirlemeye yönelik röntgen filmlerinin değerlendirilmesini de içeren tam bir ağız muayenesi gerçekleştirilecek
  • Seçenekler içerisinden sizin de onaylayacağınız en uygun kişiselleştirilmiş tedavi planı belirlenecek
  • Finansal bilgiler ve ödeme seçenekleri sunulacaktır.

İlk muayeneniz sırasında, ortodontik tedaviniz hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey açıklanacak böylece sizin için en iyi olan tedavi seçeneğini tereddüt duymaksızın tercih edebileceksiniz.

İlk muayene sırasındaki 5 temel soru:

  • Ortodontik bir problem mevcut mu?
  • Problemin çözümü için ne yapılması gerekiyor?
  • Diş çekimi gerekecek mi?
  • Tedavinin tamamlanması ne kadar zaman alacak?
  • Tedavi ücreti ne kadar?    Başa Dön

Tedavi için daimi diş çekimi gerekecek mi?

En iyi ortodontik sonuca ulaşmak için bazen daimi diş çekimi gerekebilmektedir. Bununla birlikte, yeni ortodontik imkanlar sayesinde, diş çekimi olmaksızın tedavi de mümkün olabilmektedir.
Başa Dön

Tedavi ücreti ne kadar ve ödeme seçenekleri var mı?

İlk muayeneniz sırasında tedavi ücretini ve ödeme seçeneklerini öğrenebilir, gereksinimlerinize uygun seçenekleri görüşebilirsiniz.
Başa Dön

Hangi sıklıkta kontrol randevularım olacak?

Randevular her hastanın tedavi gereksinimlerine göre belirlenir. Ortodontistinizi 4'er haftalık aralıklarla ziyaret etmeniz tedavinizin önemli bir parçasıdır. Daha sık kontrolünüzü gerektirecek özel durumlar mevcutsa doktorunuz sizi bilgilendirecektir.
Başa Dön

Braketler acıtır mı?

Genellikle, braketler ''acıtmaz''. Bununla birlikte birçok hasta braketleri ilk takıldığında ve sıkılaştırıldığı zamanlarda ilk birkaç gün , küçük miktarda rahatsızlık hissetmektedir. Advil, Tylenol gibi ağrı kesiciler rahatsızlık hissini giderecektir.
Başa Dön

Enjeksiyon (iğne) kullanılacak mı?

Hayır. Ortodontik tedavi sırasında enjeksiyona gerek olmamaktadır.
Başa Dön

Spor yapmam mümkün olacak mı?

Evet. Sportif aktiviteler sırasında ortodontik tedavi görenlere uygun koruyucu dişlik kullanmanız daha emniyetli olacaktır.
Başa Dön

Tedavi sebebiyle yeme-içme konusunda kısıtlamalar olacak mı?

Evet. Tedavi başında; karşılaşabileceğiniz sorunlar, almanız gereken önlemler, uymanız gereken kurallar ve kaçınmanız gereken gıdalar konusunda tam olarak bilgilendirileceksiniz. Bunlardan bazıları; buz, sert şeker, tüm yapışkan yiyecekler (karamel, çikolata), kuruyemişler ve asitli içeceklerdir.
Başa Dön

Ne sıklıkla dişlerimi fırçalamam gerekecek?

En az günde dört kere olmak üzere yemeklerden sonra ve yatmadan önce dişlerinizi fırçalamalısınız. Düzenli diş fırçalama, yiyecek artıklarının uzaklaştırılmasını sağlayarak kötü tat, kötü koku ve diş çürüğü oluşumuna engel olacaktır. Her hastamıza dişlerini ve braketlerini nasıl fırçalaması gerektiğini ayrıntılı şekilde anlatacağız. Ayrıca ek olarak fırçanın ulaşamadığı bölgelerin temizliği için hergün diş ipi kullanmalısınız.
Başa Dön

Acil durum randevusu nedir? Nasıl üstesinden gelebilirim?

Braketleriniz aşırı derecede ağrıya sebep oluyorsa ya da kırılan-kopan parçalar varsa , kliniğimizi aramalısınız. Çoğu durumda, bu problemleri telefonda geçici olarak çözebilmekteyiz, yine de bir acil durum randevusuna ihtiyacınız olması halinde probleminizi çözmek için en kısa zamana randevu alabilir, aynı gün içinde doktorunuza ulaşabilirsiniz.
Başa Dön

Henüz süt dişleri mevcutken ortodontik tedavi uygulanır mı?

Evet. Bazı ortodontik problemler erken müdahaleyi zorunlu kılacak kadar önemli olabilir. Bununla birlikte, problem mevcut olmasına rağmen müdahale-tedavi için erken durumlarda uygun zamanda tedaviye başlamak için hastanın büyüme gelişiminin takip edilmesi gerekir.
Başa Dön

Faz I (erken) tedavi nedir? Neden ortodontistler bazı çocuklara Faz I tedaviyi önerirler?

Faz I tedavisi, genellikle 7-10 yaşlar arasında uygulanır ve 12-21 ay sürer. Birincil amaç ciddi problemlere müdahale ederek daha da kötüleşmesini önlemek ayrıca hastanın gülümsemesini düzelterek psikolojik rahatlık ve özgüven sağlamaktır.
Başa Dön

Faz I tedavi sonrasında çocuğuma standart-kapsamlı ortodontik tedavi gerekecek mi?

Faz I tedavisinden sonra kesin olmamakla birlikte çocuğunuzun standart kapsamlı ortodontik tedaviye ihtiyacı olabilecektir. Fakat bu safhada tedavi süresi ve kapsamı çok daha küçük olacaktır. Faz I tedavisi sonrasında gelişim ve diş sürme aşamalarının yakından takip edildiği bir bekleme dönemi mevcuttur. Bu periyot boyunca daimi dişlerin sürmeleri takip edilerek ileride oluşabilecek tedavi gereksinimleri konusunda aileler bilgilendirilecektir.
Başa Dön

Erişkinim, ortodontik tedavi için geç mi kaldım?

Tabi ki hayır! Dişler ve onlara komşu dokularda tedavi için engel teşkil eden bir problem olmadıkça hiçbir yaş braket takmak için geç değildir. Sağlık, mutluluk ve görünüşüyle ilgili özgüven erişkinler için hayati önemlidir. Ortodonti hastalarının yaklaşık %20-25' ini erişkinler oluşturmaktadır. Çocukluklarında tedavi görmemiş birçok erişkin, ortodonti sayesinde güzel bir gülümsemenin memnuniyetini yaşamaktadırlar.
Başa Dön

Protezlerim (kaplamalarım) ve eksik dişlerim olsa da ortodontik tedavi görebilir miyim?

Evet. Kronlu ve dolgulu dişler de tedaviyle hareket ettirilebilir. Çekilmiş ya da doğuştan eksik diş söz konusu olduğunda ortodontik tedavi kalan dişlerin dizilimini sağladığı gibi eksik dişin boşluğunun diğer mevcut dişlerin kaydırılmasıyla tamamen kapatılmasını da sağlayabilir.
Başa Dön

Hasta, velisi yanında olmaksızın randevuya gelebilir mi?

Evet. İlk randevu sonrasında hastanın yalnız gelmesinde mahsur olmamakla birlikte velisinin telefon açarak bilgi alması uygun olacaktır.
Başa Dön

Braketlerim takılır takılmaz okula gidebilir miyim?

Evet. Randevu saatiniz sonrasında okula gitmenize engel bir durumla karşılaşmayacaksınız.
Başa Dön

Ortodontik tedavinin özgüvene katkısı var mıdır?

Yapılan araştırmalar, dişler, yüz ve ağzın sosyal ilişkilerde ve sözlü iletişimde odak noktası olduğunu göstermiştir. Kişinin gülümsemesini de içeren genel görünümü kendine güven düzeyi ile bağlantılıdır.

Düzgün ve beyaz dişleri içeren göz kamaştııcı bir gülümseme kişinin fiziksel görünümünü mükemmelleştirir. Doğru gülümseme, kişinin genç görünmesini ve genç hissetmesini sağlarken daha fazla özgüven duymasına da katkıda bulunur.

Kritik şekilde, gelişim döneminde ortodontist tarafından uygulanacak doğru ortodontik tedavi, kişinin özgüveni üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Kişinin fiziksel görünümü, sosyal gelişiminde önemli bir faktördür. Fiziksel görünüm, özgüven, kişilik ve yaşıtları içindeki popülerliği yüksek oranda etkiler.

Erişkinlerde ortodontik tedavi de hastanın moral ve özgüvenini artıracaktır. Fiziksel görünümdeki gelişim, kariyer ve sosyal ilişkilerde olumlu katkı sağlayacaktır.
Başa Dön

Ergenlik dönemi atılımı ortodontik tedavi bakımından önemli midir?

Ergenlik dönemi çene yüz gelişiminin büyük kısmının gerçekleştiği dönemdir. Ortodontik tedavinin bu dönemde tercih edilmesi tedaviyle çocuğun çene ve yüz gelişimine pozitif yönde katkı sağlama imkanı sunmaktadır.

Çenesel problemlerin bu dönem sonrasında ortodontik tedavilerle çözülmesi mümkün olmamakta, cerrahi yaklaşım gerekmektedir. Erken ortodontik tedavinin seçimi diş ve çene gelişimi bakımından daha güvenli ve daha affordable bir seçenektir. Bu karar, para ve zaman bakımından da sizable savings ile sonuçlanabilir.
Başa Dön

Pekiştirme apareyleri gerekli midir ve ne kadar süreyle kullanılmaları gerekir?

Evet, pekiştirme apareyleri gereklidir ve tedavi sonuçlarınızın kalıcılığı açısından çok önemlidir. Pekiştirme apareyleri, braketleriniz çıkartıldıktan sonra hareketli hale gelen dişleriniz kemik içinde tekrar sıkılaşana kadar dişlerinizin hareket ederek tekrar çapraşıklaşmasını önlemek için uygulanırlar. Pekiştirme apareylerinin ortodontistiniz tarafından tarif edilen süre boyunca kullanılması gerekir.
Başa Dön

Klinik
Dr.Hüseyin Naci Canbuldu
ÇalışmaSaatleri-Adres-Kroki
Randevu

Ortodontik Tedavi
Erken Ortodontik Tedavi
Çocuk ve Gençlerde tedavi
Yetişkinlerde ortodontik tedavi
Braket çeşitleri
Ortodontide diş çekimi
Hızlı üst çene genişletmesi
Ortognatik cerrahi
Ortodontinin faydaları
Pekiştirme dönemi
Sık rastlanan problemler
Öncesi sonrası
Foto galeri
Video galeri

Yeni Hastalar için
Neden Ortodontist?
Tedavi oldum da ne oldu?
İlk randevu
Tedavi İhtiyacı
Ortodontide acil durumlar
Ödeme seçenekleri
Sık sorulan sorular
Kaçınılacak besinler
Ağız bakımı
Randevu talebi
Tıbbi Bilgi Formu
İletişim formu
Ortodonti Sözlüğü
Tavsiye et-Doktorlar için
Tavsiye et-Hastalarımız için

Yeni Teknolojiler
Incognito ve lingual ortodonti
Insignia
Invisalign
Damon sistemi
In-ovation
Geçici ankraj apareyleri
Yumuşak doku lazeri
Smartclip
Ice
Zoom

Eğlence
Renk seçimi
Oyunlar

İletişim
İletişim bilgileri ve kroki
Randevu talebi
İletişim formu
Tavsiye et-Doktorlar için
Tavsiye et-Hastalarımız için
Copyright © 2013   ORTODONTİST DR. Hüseyin Naci CANBULDU